Főoldal

Üdvözöllek ezen a magyar furry fandom témájú weboldalon!

Ha szereted az antropomorf állatokat, akkor ez az internetes közösség neked való.

Minden visszajelzés fontos számomra, ezért ha van kedved, írj a vendégkönyvbe és a csevegőbe!

Szöveg © Furfang | Kép © Multyashka-sweet


Közeleg június, az LMBT büszkeség hónapja

Legyél büszke arra, aki vagy, de őrizd meg az emberi méltóságodat!

Saját 2017-es blogbejegyzés


Kérj segítséget!

Kampány indult az iskolai bántalmazás ellen.

Elkövető, elszenvedő, esetleg megfigyelő vagy?

Egyik szerep sem menő, ezért legyél inkább segítő!

Tájékoztató:

kerjsegitseget.com


Én kicsi pónim: A varázslatos barátság vége?!

Már csak az utolsó évad van hátra a My Little Pony: Friendship is Magic című animációs sorozatból.

Közel 200 epizód után vajon mi várható a 9. évadban?

Összegyűjtöttem a saját kívánságaimat, amik reményeim szerint valóra válnak!

1. kívánság:

Egy pónifiús kaland


Kevés az olyan epizód, amiben a fiúk fontosabb szerepet játszanak, pedig közöttük is vannak érdekes karakterek. Szívesen látnék egy különleges epizódot, amiben csak őket mutatják. Elmehetnének például egy kempingbe vagy kalandparkba, ahol együtt megoldanának egy rejtélyt vagy barátságproblémát. Szerintem Big McIntosh, Shining Armor, Zephyr Breeze, Mudbriar, Sunburst és Thunderlane jó csapatot alkotna, de más szereplőknek is ugyanígy örülnék.

2. kívánság:

Sunset Shimmer visszaköltözik a pónik világába

Celestia hercegnő egykori tanítványa, a jó útra tért Sunset Shimmer élete nagy részét jelenleg az Equestria Girls filmekben megismert emberi világban tölti, de már több alkalommal is visszatért a pónikhoz egy rövid időre a mágikus portálon keresztül. Bizonyára neki is van egy hasonmása, ezért ha végre előkerülne ez a gimis lány, akkor a póninak született Sunset Shimmer talán végleg visszamenne a páratlanujjú patások közé.

3. kívánság:

Tempest Shadow megjelenik a sorozatban is

A tragikus múlttal rendelkező Tempest Shadow, valódi nevén Fizzlepop Berrytwist a mozifilmben szerepelt először, amiben kiderült, hogy letört szarvát és sebhelyes arcát egy ursa minor elnevezésű lénynek köszönheti. A baleset után a barátai elfordultak tőle, ezért az egyedüllétet választotta, később pedig a Storm King parancsnoka lett annak reményében, hogy ő majd visszavarázsolja a szarvát. A sorozat 8. évadának 1. epizódjában Twilight Sparkle hercegnő említést tesz arról, hogy meghívta őt Ponyville-be, de Tempest inkább utazásba kezdett. Jelenleg a Storm King legyőzéséről tájékoztat mindenkit, és közben a barátságról is tanul. Bízom benne, hogy az utolsó évadban mégis ellátogat Ponyville-be, és talán ott is marad.

További részletek: My Little Pony: The Movie Prequel (4. lapszám)

4. kívánság:

Scootaloo szülei felbukkannak


A repülni nem tudó pegazus, Scootaloo sok epizódban szerepelt, de a családjáról eddig még soha nem esett szó az animációs sorozatban, csupán annyit lehet tudni, hogy ő Rainbow Dash legnagyobb rajongója, akit a nővéreként szeret. Azonban a Ponyville Mysteries: Riddle of the Rusty Horseshoe című könyvből kiderült, hogy Aunt Holiday (Scootaloo apjának a testvére) és Auntie Lofty (Holiday barátnője) együtt él Scootalooval, és ők gondoskodnak róla. A Ponyville Mysteries című képregénysorozatban pedig már láthatóvá is váltak az említett nénikék, de furcsa módon Holiday egy zöld színű földi póni, Lofty pedig egy narancssárga pegazus. Michael Vogel, a sorozat egyik írója a Twitteren megerősítette a rajongók gyanúját, amely szerint Holiday és Lofty egy leszbikus pár. Lauren Faust, a sorozat megalkotója pedig azt közölte szintén a Twitteren, hogy Scootaloonak vannak szülei, de a fontos munkáik miatt szinte soha nincsenek otthon.

További részletek: My Little Pony: Ponyville Mysteries (3. lapszám)

5. kívánság:

További LMBT+ jelenetek

(teljesült)


A készítők már eddig is mutattak néhány LMBT+ (leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű stb.) szubkultúrákkal kapcsolatos jelenetet, ezért várhatóan az utolsó évadban is lesznek ilyen pillanatok. Ezeket az utalásokat a kisgyerekek valószínűleg észre sem veszik, de ha mégis, akkor a segítségükre lehetnek abban, hogy nyitottak és elfogadóak maradjanak felnőttként is. Az önmagukat már jobban ismerő „különleges” tinik és felnőttek pedig mindig örülnek annak, ha hozzájuk hasonló szereplőkkel is találkozhatnak az alkotásokban.

Utolsó évados esemény:

A She's All Yak című epizódban megrendezésre kerül az egyik legrégebbi hagyomány, a Fetlock Fete, új nevén Amity Ball táncmulatság, amin 2 pónifiú egész este együtt látható. A cukijegyeik tojást és pirítóst ábrázolhatnak, amik jól illenek egymáshoz, ezért ők valószínűleg egy meleg pár.

Szöveg © Furfang | Kép © Hasbro & IDW


Moskát Anita: Irha és bőr

Műfaj: Fantasy | Kiadó: GABO | Megjelenés: 2019. április 25. | Oldalszám: 608 | ISBN: 9789634067900

Alig két évtizede állatok milliói bábozódtak be világszerte, hogy aztán félig emberré alakulva bújjanak elő. Az emberiségnek hozzá kellett szoknia, hogy többé nem a Homo sapiens az egyetlen értelmes faj, és hogy a teremtés újabb hullámai megállíthatatlanok. A fajzatok élethez való joga azóta is heves viták tárgya, és amikor Magyarországon népszavazásra kerül a kérdés, hogy az itt élő, gettókba zárt és bérmunkásként dolgoztatott fajzatokat törvényileg embereknek tekintsék-e, a fal mindkét oldalán kiélesedik a helyzet.

August, a Nemzetközi Fajzatügyi Szervezet kampánymenedzsere minden eszközt megragad, hogy a közvéleményt a fajzatok oldalára állítsa, de hamarosan ő kerül kínos vizsgálódások kereszttüzébe. Pilar, a világtól elzártan, televízió előtt felnőtt borz minden állatnak segítene, ám barátait és feladatát is rosszul választja meg. Kirill, az őzfajzat blogger a fajzatok történeteit írja meg, hogy hangot adjon az elnyomottaknak, a gettó mélyén pedig mindent elsöprő sztorira bukkan.

Moskát Anita, a Horgonyhely szerzője harmadik regényében brutálisan eredeti és kíméletlen világot tár elénk, amelyben szervesen összeolvad az állat és az ember. Ez a történet garantáltan sokáig velünk marad: bekúszik a bőrünk – vagy irhánk – alá.

Facebook | Moly | Beleolvasás | Blog | Instagram


Nyári MondoCon 2019

Július 27-28. | Budapest, Hungexpo

Neked is ott a helyed, ha az alábbiak közül valamelyik igaz rád:

anime & manga fan | brony | furry | gamer | geek | LGBTQIAPK | otherkin

Facebook oldal | Instagram | YouTube | Twitter | Facebook csoport


Eladó termékek

Jófogás

 
Főmenü
 
Szubkultúra
 
Csevegő
 
Számláló
Indulás: 2016-06-01
 
Aktuális

My Little Pony: Friendship is Magic

(9. évad, 9. epizód)

Kanadai-amerikai animációs sorozat

Sweet and Smoky


My Little Pony: Friendship is Magic

(utolsó, 9. évad)

Kanadai-amerikai animációs sorozat

Kiszivárgott epizódok


Equestria Girls: Spring Breakdown

Kanadai-amerikai animációs film

1. rész | 2. rész | 3. rész

4. rész | 5. rész | 6. rész

Videoklip


Én kicsi pónim: Varázslatos barátság

(1. és 2. lapszám)

Amerikai képregénysorozat magyarul

Szukits webáruház


Rimba Racer

Malajziai animációs sorozat

YouTube | Facebook | Twitter


Beastars

(12. kötet)

Japán képregénysorozat

Író és rajzoló: Paru Itagaki

Nem hivatalos angol kiadás

Twitter


Contro Natura / Unnatural

(9. lapszám)

Olasz képregénysorozat

Író és rajzoló: Mirka Andolfo

Hivatalos angol kiadás

Facebook | Instagram | Twitter


Killing Bites

(12. kötet)

Japán képregénysorozat

Író: Shinya Murata

Rajzoló: Kazasa Sumita

Nem hivatalos angol kiadás

Twitter

 

Minden, amit a MÁGIÁRÓL tudni szeretnél    *****    Egy horoszkóp olyan lehetõségeket mutat,amire nem is gondoltál volna, a konzultáció során mindenre választ kapsz ingyen!    *****    Ha korrekt felkészült asztrológustól szeretnél részletes születési horoszkópot + ajándék 3 éves elõrejelzést,rendeld meg    *****    A saját horoszkóp ismeretébõl felismerhetõ sok más eddig nem is gyanított képesség, ami szerint jobbá tehetjük életünket    *****    A végtelen szeretet az egyetlen igazság Minden más illúzió    *****    https://nyerj-autot.hu/uid/yKTEgg7MwdrJZGRk NYERJ AUTÓT!    *****    NYERJ AUTÓT! Nincsenek további feltételek: ha regisztráltál, akkor nyerhetsz. Minél több sorsjegyed van, annál nagyobb eséllyel vagy nyerõ. Ha nyertél, Tiéd az aut&oacu    *****    Szeretnél saját lovat?De nem engedheted meg magadnak? Katt!Nevelj nálunk virtuálisan! Nevelj, tenyéssz versenyezz!    *****    Döntsük meg a korábbi rekordot! KATT KATT KATT KATT a Digimonweb rád vár!!! KATT KATT KATT    *****    ❖ ❖ ❖ ❖ ❖ Silhouette in the Darkness ❖ The Vampire Diaries & The Originals, egy csipetnyi Pokollal ❖ ❖ ❖ ❖ ❖    *****    Asztrológiai tanacsadás egy konkrét kérdésre a Kérdõasztrológia HORARY segítségével és ezen TUDÁS OKTATÁSA, CSAK NÁLAM!    *****    Ebertin: Kozmobiológia címû asztrológiai könyve CSAK NÁLAM! PDF formátumban megrendelhetõ!    *****    Luxus lakások, medencés üdülõk, Eladó ingatlanok Simonyi ingatlan Debrecen, Balaton Simonyi ingatlan Debrecen, Balaton    *****    Napi meditációk – és egyéb ezoterikus olvasmányok, Asztrológiai cikkek, érdekességek az okkult világból    *****    A gyógyító bioenergia titka    *****    LÉGY A MAGAD ASZTROLÓGUSA! Tanuld velem az asztrológiát, a kérdõ horoszkóp értékelését is! Profi tananyaggal segítelek!    *****    A horoszkópunk ismerete, hatalmas lehetõségeket kínálhat döntéseinkben. Rendeld meg most és 3 év elõrejelzés ajándék!!!    *****    Bármilyen rák betegség heteken belül gyógyítható    *****    Legpontosabb egészségügyi és párkapcsolat horoszkóp elemzés, csak nálam! KERESS BIZALOMMAL!    *****    ÁGICA ÉLETMÓDVÁLTÁSA, UPDATE RENDSZERERL! HA ÉRDEKEL TARTS VELEM!